Kako danski roditelji uspijevaju odgojiti sretnu i uspješnu djecu?

Na konferenciji Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba imat ćete priliku čuti predavanje „Roditeljstvo na danski način“ u kojem će poznata danska psihoterapeutkinja i obiteljska savjetnica Iben Dissing Sandahl na temelju vlastitog iskustva ispričati što smatra dobrim roditeljstvom i zašto je važno razumjeti sebe i svoju vlastitu priču kako bismo mogli razumjeti potrebe svog djeteta.

Sandahl ističe da moramo krenuti od sebe ako želimo odgajati sretnu djecu i voljeti ih otvorenog srca. Autorica knjige „Danski odgoj djece“, koju je napisala u suradnji s američkom kolumnisticom Jessicom Joelle Alexander, otkriva tajne uspješnog roditeljstva, po mnogima, najsretnijeg naroda na svijetu. Sandahl smatra da se upravo razlog sretne nacije nalazi u načinu odogoja.

Izuzetno poučna i zanimljiva knjiga „Danski odgoj djece“ govori o postulatima danskog odgoja – usredotočenosti na igru, iskrenost, empatiju i društvene vještine. Ovaj praktičan i nadasve optimističan savjetnik za roditelje donosi navike najsretnijih obitelji na svijetu. Jasnim primjerima i korisnim savjetima autorice predstavljaju osnovna načela danskog odgoja, a uključivanje samo nekih njegovih dijelova u vlastiti roditeljski pristup pomoći će roditeljima da odgoje sretniju i otporniju djecu koja će nastaviti taj krug dobrobiti i sreće odgojem vlastite djece.

„Kad bi odrasli svih nacija jednostavna načela danskog načina odgoja primijenili u odgoju svoje djece samo 50 posto, kakav bi to potencijal imalo za čovječanstvo… Katkad knjiga ima moć doslovce preoblikovati svijet, a ovo je jedna od njih“ (The Glass House Girls)

Odlomak iz knjige “Danski odgoj djece” možete pogledati ovdje.

Otkrijte tajnu odgoja najsretnijih ljudi na svijetu i pridružite nam se na konferenciji Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba.

Vidimo se!