Zašto online akademija – prednosti učenja putem interneta

Obrazovanje je vrlo važno svakome od nas, stoga se trudimo i važno nam je profesionalno se nadograđivati. Aktivnim sudjelovanjem, kritičkim promišljanjem i partnerskim odnosima, odgojno-obrazovni djelatnici unaprjeđuju kvalitetu svog profesionalnog rada, promoviraju vlastitu profesiju i povećavaju svoju sposobnost zagovaranja kvalitetnog odgoja i obrazovanja za svako dijete.

Većina nas voli sudjelovati na edukacijama uživo jer ipak smo društvena bića pa je druženje među kolegama ono što takvim edukacijama daje posebnu vrijednost. Međutim, u ova nesigurna vremena korona-krize, kada su nam veći susreti uživo onemogućeni, online je najsigurniji kanal razmjene znanja i iskustava. Online edukacija donosi i neke značajne prednosti.

Prednosti Online pedagoške akademije Mliječni zub:

Kvalitetan izbor stručnog sadržaja i predavača
Program online pedagoške akademije Mliječni zub kreiran je u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima, tako da pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgajatelji i stručni suradnici vrtića.

Dostupnost 24/7/365
Članovima online pedagoške akademije omogućen je stalni pristup objavljenim edukativnim sadržajima, tokom cijele godine. Predavanja se mogu pregledavati bilo kada i s bilo kojeg računala, uz prethodnu prijavu u sustav.

Fleksibilnost i lakša organizacija posla
Klasična edukativna događanja većinom se odvijaju za vrijeme radnog vremena, što stvara izazove u organizaciji rada. Kod online edukacije vrijeme i trajanje učenja možete prilagoditi svojim zaposlenicima i ostalim obvezama vrtića.

Uključivanje većeg broja sudionika
Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno-obrazovnih djelatnika vrtića. Na taj način uz manje ulaganja po zaposleniku dobivate veću količinu stručnog znanja i kvalitetniju odgojno-obrazovnu praksu.

Financijske uštede
Za razliku od klasičnih edukacija, kod online edukacije nema dodatnih troškova vezanih za fizičku nazočnost sudionika, kao što su putni troškovi, dnevnice, troškovi smještaja sudionika i sl.

Sistematičan pristup – cjelogodišnja edukacija
Program akademije osmišljen je tako da se svaka tematska cjelina/modul detaljno i sistematično obrađuje kroz različite edukativne formate i teme, te polaznicima omogućuje kontinuirano cjelogodišnje educiranje i usavršavanje.