Ne propustite priliku za digitalno iskustvo edukacije uz Mliječni zub

Epidemija koronavirusa odgodila je održavanje četvrte konferencije Mliječni zub, ali i pokazala da moderne tehnologije i digitalni alati omogućavaju jednako učinkovito učenje i komunikaciju na daljinu. Istraživanje koje smo u svibnju 2020. proveli među sudionicima naših konferencija pokazalo je da većina odgojno obrazovnih djelatnika ima potrebu za dodatnom edukacijom i želi sudjelovati u online programima učenja.

Upravo zato, nakon održane tri stručne edukativne konferencije s temama komunikacije, poticanja talenata i darovite djece te razvoja dječjih kompetencija, koje su okupile 800 odgojno obrazovnih stručnjaka te 60 domaćih i stranih predavača, odlučili smo pokrenuti cjelogodišnji online edukacijski program koji će omogućiti dodatnu izobrazbu i usavršavanje za širi krug odgojno obrazovnih djelatnika.

Što smo pripremili?

– cjeloviti online edukacijski program (rujan 2020 – svibanj 2021)
– 30 sati edukativnog programa razvijen u suradnji sa stručnjacima
– raznovrsni edukativni formati – predavanja, pitanja i odgovori, interaktivne radionice

Online pedagoška akademija Mliječni zub je online edukacijski program namijenjen odgojno obrazovnim djelatnicima koji će na ovoj digitalnoj platofrmi,  u razdoblju od rujna 2020. do svibnja 2021. godine, kroz raznovrsne edukativne formate imati priliku za virtualno učenje te razmjenu znanja i iskustava s kolegama.

Zašto online edukacija?

– kvalitetan izbor stručnog sadržaja i predavača
– dostupnost edukativnih sadržaja 24/7/365
– fleksibilnost i lakša organizacija rada
– uključivanje većeg broja sudionika
– financijske uštede jer nema troškova vezanih uz fizičku prisutnost
– sistematičan pristup – cjelogodišnja edukacija

Program online pedagoške akademije – što vas očekuje?

Program online pedagoške akademije Mliječni zub kreiran je u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima, tako da pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgajatelji i stručni suradnici vrtića. Tako u pedagoškoj godini 2020./2021. obrađujemo tri cjeline kroz tri modula.

Prvi modul Emocionalna inteligencija – Kako (pre)živjeti stresu unatoč, obrađuje temu razvoja emocionalne inteligencije djece, s posebnim naglaskom na trenutnu krizu i posljedični stres kroz koji svi prolazimo te izgradnju psihološke otpornosti i emocionalno sazrijevanje djece. O ovim temama govorit će Mia Roje Đapić, Ana Raguž, Tanja Sever i Staša Kukulj.

Drugi modul Suradnja vrtića s roditeljima – Izazovi suradnje u doba modernog roditeljstva je tematski vezan uz suradnju vrtića s roditeljima s naglaskom na kompetencije odgojitelja te na izazove s kojima se susreću u suradnju s roditeljima. O ovim izazovima u svojim predavanjima govorit će dr.sc. Ivana Visković, dr.sc. Adrijana Jevtić Višnjić te Lana Kihas i Marina Karavanić.

Treći modul Razvoj i poticanje dječjih talenata – Svako dijete ima (skrivene) talente, bavi se prepoznavanjem dječjih talenata te darovite djece, odnosno poticanja kreativnosti u ranoj dobi, o čemu će govoriti djelatnici udruge Vjetar u leđa: Ksenija R. Benaković, Tomislav Goldin i Bojan Branisavljević.

Raznovrsni edukativni formati

Svaki modul traje 3 mjeseca i obuhvaća različite formate učenja: video predavanja u trajanju od dva sata (podijeljena u više manjih lekcija), dio s pitanjima sudionika i odgovorima predavača te virtualne radionice uživo koje će se održavati putem Zoom aplikacije u trajanju od 2 sata. Provjerite cijeli program i teme, upoznajte naše edukatore i saznajte cijene edukativnih paketa.

Požurite i rezervirajte svoje virtualno mjesto jer prvih 20 prijava ostvaruje 20% popusta! Za rezervacije i informacije o cijenama kontaktirajte nas na: info@mlijecnizub.hr.